Olgun yetikin Sohbet odalari,Merhaba Arkadaslar bugun ki konumuz
Olgun insanlar Yetişkin insanlar.
ülkelerde yetişkin Sohbet odalari , gençlik çağının sonunda toplumsal roller devralmakla başlar. Meslek hayatına atılmak, kendine bir aile düzeni kurmak, toplumda ve ailede görevler ve roller üstlenmek, sorumluluk taşımak, yetişkin bir insan olmaya atılan ilk adımlardır.Sohbet odalari Gençlik çağında yaşanan delilikler, maceralar yetişkinlik döneminde yerini daha olgun davranış, düşünce ve reaksiyon biçimlerine bırakır. Kişinin tüm davranışları, duygu ve düşünceleri ve insanlarla ilişkileri kökünden değişir.
Hayatın her döneminde Sohbet olduğu gibi, bu dönemde de kişiliğin gelişmesi için sıcak insan ilişkilerine, sevgi, saygı ve riayete büyük ihtiyaç vardır. Her insan, hayatının her safhasında içinde bulunduğu çevre tarafından sevilmek ve sayılmak ister. İnsan ilişkileri olumlu geçen kişiler içlerinde konstuktif (geliştirici) pozitif bir potansiyal, insan ilişkileri destruktif (yıkıcı) geçen kişiler ise negatif bir potansiyel taşırlar. O yüzdendir ki, insanın gelişmesi hiçbir zaman yaşa bağlı değildir. Gelişme her yaşta “olgunluk“, “öğrenme kabiliyeti“ ve “yönlenme kabiliyeti”ile ölçülür. Yaş, sadece çeşitli süreçler içeren “belirsiz” bir etikettir.
Ruhsal gelişme, yetişkinlik döneminde doruk noktasına erişir. Hayatın bu döneminde davranışlar bilinçli, planlı ve bir hedefe yönelik olmak zorundadır. Yetişkin Sohbet odalari insan, hayati kıstaslara ve kendi kendini idare edecek bir güce sahiptir. Kendi davranışlarına artık kendisi yön verebilecek, hedeflerini ve uzun vadeli dilek ve isteklerini hiç kimsenin etkisi altında kalmadan kendisi belirleyecek durumdadır.
Her insanın kendine göre bir iç dünyası vardır. Çevremizdeki her şeyi hepimiz başka başka algılarız ve kendimize has bir “duygu” ve “tecrübe kaynağı“ sahibiyiz. İç dünyamızın en merkezinde ise tek kendimiz otururuz. Ve kendi iç dünyamıza yapacağımız seyahatte sadece ve sadece kendi ayak izlerimiz vardır. Bu duygu dünyasına “Realite“ adı verilir. Her insan, başka bir realite içinde yaşadığından, başka bir insanla tanıştığımızda yabancı bir ülkeye adım atmış gibi oluruz. Herkes, her olayı aynı şekilde algılamadığından da davranış şekillerimiz birbirine benzemez. Bir insanın davranış şekillerini anlamak için en güzel çıkış noktası, o kişinin iç dünyasındaki duygu ve tecrübe alanını tanımaktan geçer. Bir insana yardım edebilmek için, o insanın seviyesine inip, o insanın iç dünyasında onun ayakkabılarıyla yürümek gerek.
Yetişkin insanlar, her zaman ve her yerde gerçek yüzlerini göstermezler. Birçok insan, gerçek yüzünü çevresindeki insanlardan saklar ve maskesiz hiç dolaşmaz. Halbuki iyi insan ilişkilerinin temeli doğruluk ve dürüstlüktür. Ne var ki, günümüzde bu temel kurallara uyan insanlar, sayılıdır. “
Şimdi sahne senin devam et. Ama sıra bana geImesin. Dua et.